Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

.... stod brud sin sista blomningstid


Och vattenspegeln. Den skimrande vattenspegeln som bryts när magman väller likt rödglödgad vrede över den. In i den.
Som den stinkande massa av evighet som aldrig sett sol
och tystats under vildkommen is.
Min natt och dagen i en och samma andetag.

Väller tsunamilikt bort det döda.
Floder utan slut, utan all den botten som randats i åratal. Stenarnas bältade välde och vansinnet.
Timmarna av hulkande tomhet. Gråtsvullna landskapskinder urgröpta som vore de all jordens hungrade barn.

Det är stillheten. Den vredgades sorgesång över lavatung begynnelse.
Men slutet?
Inneslutet som ägget i hönan.

Eller hönan i ägget som lämnats att kallna.

Dagen har ändå aldrig börjat ljus.
och döden?
Stod brud sin sista blomningstid




Fri vers (Prosapoesi) av korpfjäder
Läst 292 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-04-20 08:37



Bookmark and Share


    glasa VIP
jag vet
att varje gång
jag läser
dig
ges jag till rik av själens nektar

varje mening här
vill jag läsa om
och om
och om
igen

för de är stabilfasta som berget
med hur de mättar
för de ropar
min hunger
vår allas
din

dagsaktuell
och evig
bara den utvalde får dikta så ..som du får
2010-04-26

  Michaela Dutius
..."och döden stod brud i sin sista blomningstid"
berörande
2010-04-20
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder