Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
En från Japan Hatsuko och jag själv från Sverige för att se vårt nyfödda barnbarn för sex år sedan.


Två svärmödrar på drift i London.

Ibland blir livet ganska roligt utan att man har planerat det. Det är väl så att det ofta är de små och vardagliga detaljerna som gläder och uppmuntrar, överumplande saker som man inte räknat med från början.

Det såg nämligen ganska mörkt ut för oss denna vistelse. Hatsuko har redan en svår ryggskada och jag hade fått ett mycket besvärligt ryggskott. Min son, utbildad sjuksköterska i London, var handlingskraftig på en gång. Han gick och hyrde var sin elrulle till oss till förvånansvärt låg dagspenning. Det var någon ideell förening som tillhandahöll dem i London i den stadsdel där vi var.

Jag kunde ju ingen japanska men vi lyckades förstå varandra förvånansvärt bra ändå.

Vi tog oss till parker och matade fåglar, tittade på julskyltningen, fikade på stan, lånade böcker på biblioteket i handarbete och matlagning samt julshoppade lite då julen stod för dörren. Hatsuko som är designer var också intresserad av hur man julskyltade i England och noterade och fick tips.

Kokböckerna skulle vi använda i matlagningen som vi stod för denna tid. Vi gjorde också svenska och japanska fiskrätter och bytte recept.

Det är sed i Japan att mamman till dotter som får barn ställer upp praktiskt både före och efter en förlossning. Blöjorna är av tyg som i gamla tider i Sverige. Det var mycket jobb bara med det att skrubba rena och hänga upp på torkställ.

Där fanns också en mycket intressant och inbjudande torghandel i denna stadsdel av London där man fann färska grönsaker och färsk fisk bland mycket, mycket annat.

Framför allt så skrattade vi och hade obeskrivligt roligt den tid vi fick tillbringa tillsammans.

Tänk vilka barriärer man kan överbrygga av olika kultur och språk om bara viljan finns.
Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 537 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2010-04-20 19:57Bookmark and Share


  mare VIP
Tack för berättelsen !!
2010-04-25

  En strimma av guld
Större barriärer än i den vanliga tillvaron och det är det som är så roligt.

Gillar verkligen din härliga text och att få blicka in i den och att du delar med dig.
2010-04-24

  Eva Helene VIP
Härligt positiv text och intressant läsning.
2010-04-23

  Redeemer
Påminner mig om en kille från Bosnien jag lärde känna under min tonårstid, då han var flykting i Sverige. Vi förstod inte ett ord av varandras språk men övervann mycket av barriären genom musiken. Tyvärr tappade vi kontakten då han inte fick vara kvar i Sverige.
2010-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP