Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sisyfosprojektet

Du är ny
och jag vågar inte andas
när jag håller dig,
kan mitt bultande hjärta
skada dig?

Du kan gå
utan min hand
i din hand
men du vill inte
så jag går med dig
tills ryggen värker.

Du får välja
din egen ryggsäck
den är ljusblå
och oroväckande stor
men du förklarar
att du ska få läxor nu.

Du är arg
för ”alla andra”
får vara ute längre
och Kim kan köra hem dig
på nya mopeden.

Du ringer ibland
frågar hur det är
och ber om recept
till en trerätters middag
för imorgon
kommer någon speciell.

Du kommer hem
med en ring på fingret
och någon annans hand
i din hand,
du som nyss var ny
i mina armar.




Fri vers av Delora
Läst 436 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-04-20 19:40



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg VIP
Ja tiden går alldeles för fort..jag känner igen så väl från första till sista rad - enormt fint skrivet med ömsinthet kärlek och vemod
2010-08-27

  Anna*
Ja, de växer så snabbt. De som nyss var nya i våra armar. De som vi följt och hållit i handen. Du beskriver det fint med glimtar som låter oss följa med i processen som ändå rör sig försvinnande fort mot självständighet! Bra!
2010-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Delora
Delora