Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dikt om döden


Döda vindar blåser
går genom ben och märg
ger fingrarna en vithet
och tar från kinden dess färg

Är döda vindar kalla?
Jag vet inte men
de jagar fram över himlen
när en döende själ hittar hem

Att dö är inte sorgligt
Sorgligt är det liv som slarvats bort
Och döda vindar blåser
i det öga som är torrt

När tiden rinner ut mellan dina fingrar
är det försent att ångra det som skett
försent att be om förlåtelse
försent att göra rätt

Men döden är en vän
ger glömska åt den som dör
de efterlevande resignerar
behöver inte mer undra varför




Bunden vers (Rim) av Lindalou
Läst 668 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-04-20 19:57



Bookmark and Share


  Niklas Liljehammar
Fin!
2014-02-05

  Johan Bergstjärna VIP
Kärleken och döden förenas i samma andetag.
2010-04-20

  Smuurfenn
fin,mycket bra.
2010-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Lindalou
Lindalou