Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ADHD

Men det gör ont att andas. Tror jag. Eller så är det allt annat som gör ont. Öronen. Det piper och har sig. Jag vet att jag misshandlar mig själv till bristningsgränsen på alla sätt jag kan och inte kan. Ögonen gör också ont.
Det gör ont att titta, se. Inse. Utse. Finnas.
De säger att vi har mindre dopamin i hjärnan, vi med den fula bokstavskombinationen, och därför är vi mer beroende av kickar i vardagen. För att få motivation. Till att orka. Fortsätta. Leta nya kickar nästa dag. Och det stämmer, jag letar dopamin i varenda liten vrå. Något som lyfter upp, förnyar, förändrar. Befriar. Dopamin i rakbladen, alkoholen, kemikalierna, orgasmen. Allt det där som blir till nöjen, beroenden, missbruk, förödelse, död. Impulser och frihet. Tror vi. Men vi dör snabbare än oss själva. Hela tiden.
För vi har mindre dopamin än vår skugga.




Fri vers av intoxia
Läst 449 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2010-04-21 12:51



Bookmark and Share


  tRAsSeL
Älskar denna!
2010-04-21

  Ninija
Skitbra! Och mig hjälpte det att få en diagnos. Bara för att det blev lättare att förstå att jag inte är psykiskt störd. Det är världen som är sjuk Och samhällets normer som gör mina bokstäver så tydliga.
2010-04-21

  Berit Robin Lagerholm VIP
En starkt ren sann text
behövlig och bra tecknat
2010-04-21

  Yrre VIP
En text som skär, mycker bra att du skriver detta!!
2010-04-21

  stenen/ Yv Ericsson
Mycket bra skrivet!

"Men vi dör snabbare än oss själva. Hela tiden.
För vi har mindre dopamin än vår skugga. "

klockrent.

Men jag vet inte om jag kan säga att diagnoser hjälper..
Vi lever i ett diagnossamhälle. i stället för att näras av våra tillgångar
tyglar vi dem. jag vet inte om jag gillar det.
2010-04-21

  Carola Zettergren
Mycket bra skrivet och beskrivet detta om vad ADHD kan vara och hur det kan påverka människors liv! Applåder!
2010-04-21
  > Nästa text
< Föregående

intoxia
intoxia