Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
byggnadsätt för sonett


AbbA bAAb cDc DcD

Korrekt det finns ett kvinnligt rim, Anna'
men säg nu inte manligt rim är torrt
och därför genast måste slängas bort
för manligt rim som kvinnligt rim får stanna

den andra versen börjar med nåt kort
antal fonem blir två i ordet "kanna"
och fötter fem i alla rader granna
sen byter man till strof av annan sort

ge namn på vers med trenne rader lätt
du plågas nästan alltid om man tjatar
Men vänta nu tills dikten blir komplett

Fundera över rim som skalden hatar
som tvingar honom narras lömsk triplett
Och sedan mängden ljugarproffset ratar




Bunden vers (Sonett) av Lady Alassa
Läst 674 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-05-21 19:49



Bookmark and Share


  Jan Simonsson
Lysande!
2010-06-25

  thyra
Tack för din utmärkta sonett! Fint!
2010-05-29

  stenen/ Yv Ericsson
grymt bra!
2010-05-21

  Carola Bouvin
Härligt rim.
2010-05-21

  Lavinia Röd
Snyggt!
2010-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Lady Alassa
Lady Alassa