Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

All aska har en gång brunnit


Ibland när solen lyckas

lysa genom plasten,


plexiglaset som avskiljer din utandning

från att röra vid min kind



ser jag vad vi borde vara för varandra




det är inte om tio år jag ska ta mig tid

att känna doften av gräset

som nyss är slaget på åkern

som torkas av fläkten på loftet

som älskats utav solen,

och fångat dess ljus i sina knallgröna blad



det är nu som molnen vandrar

över en himmel som aldrig kommer tillbaka

det är nu alla insikter möts i dig och

vi är i fas med varandra


om jag väntar kan det vara försent


om tio år har du hårdnat eller

funnit din lycka utan mig


det finns så mycket känslor i marken,

som vi går på utan att känna


all lycka som alltid omfamnar oss




Fri vers av amarcord
Läst 425 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-04-22 11:24



Bookmark and Share


  Ulf Lagerholm
Ja vackert framsagt är det. Ditt tal om det så viktiga nuet. Punkten som ju är en slags blandning av ett "före" och ett "efter". Att lyckas befinna sig just där, där tiden egentligen inte finns, där livsens rörelse upphört, är en svår konst som kräver eftertanke, kontemplation. Jag tycker din dikt är ett enda stort, kärleksfullt nu.

Tack!
2010-04-23

  Marlene Anna Linnéa
Jag inte göra mer än att njuta av dessa ord. Konstruktivt kom från Arie och just nu kan jag inte tillägga något. Jag fastnade också jag för den vackra titeln.
2010-04-22

  arie
titeln; "Alla aska har en gång brunnit"

ett litet påpekande - jag skulle kanske vilja skriva
titeln förslagsvis så här; " All aska har en gång brunnit "

en liten detalj, kanske inte så viktig
2010-04-22

  arie
"det är nu som molnen vandrar
över en himmel som aldrig kommer tillbaka"
2010-04-22

  arie
"det är nu som molnen
över en himmel som aldrig kommer tillbaka"

älskar titeln och dikten
väldigt fin
och jag tar till mig dess budskap

Nuet - är evig kärlek
tid och rum hör i hop
och ju mer man lever
i ett evigt nu
ju mer lever man i ett
obegränsat rum

jag tycker din dikt ger en så fin och mycket
poetisk bild av detta, en text att ta till sitt hjärta
och att växa med

"se, jag gör allting nytt!"

tack för en så fin dikt
där form och rytm
förstärker diktens
andemening

den livsgivande elden
2010-04-22

  JohannaCarlsson
åh, den här var vacker.
2010-04-22
  > Nästa text
< Föregående

amarcord
amarcord