Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vidga mina fönster

Jag vill skriva en sång
Om livets mörka villkor
Och om livets hårda villkor i ett fång
Långt från kärlek och amour.

Jag vill skriva en dyster sång
Även om toner mina är döda
Så vill jag sjunga natten lång
Även om det inte är värt min möda

Jag vill sjunga en sorgsen sång
Även om tonerna mina tar slut
Så ska jag skrika natten lång
Ur min själs ångest och smärta ut.

Hur ska man någonsin kunna förstå,
den människan som har gett upp striden.
När man själv har sluppit att bistå,
den ensamma människans kamp för friden.

Jag vill vidga mina fönster så att andra kan se.
Så att människor kan förstå att livet är mer en än kliché,
och att den är mer än en gåva.
Det är en ständig kamp för livskvalité.

Skriven 1999-05-08 | Kristian Lind © 1999-2010




Bunden vers (Rim) av Kristian Lind
Läst 544 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-05-07 12:30



Bookmark and Share


  Carina Johansson
Sååå fin o tänkvärd. Känns i magen.
2010-05-08

  Amorina
Mycket fint skrivet. Berör.
2010-05-07

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Snyggt och talande nerskrivet. =)
2010-05-07

  Catharina Edin VIP
Återigen bra skrivet. Man hör att Diktjaget genomlevt en del.
2010-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Kristian Lind
Kristian Lind