Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns en vacker ljuvlig lilja, och hennes namn är Egen Vilja

Jag går här ensam framåt vägen,

lite undrande och smått förlägen.

Det känns rätt skrämmande att vara här

jag vet så lite om vart vägen bär.

Där finns en ros, en vacker ljuvlig lilja

hon doftar underbart och lockar mig att vilja

våga välja väg.

 

Hur ska jag kunna veta att just detta

är det jag önskat, att det är det rätta?

Det vet du inte, viskar hon tillbaka

Du måste våga prova, våga smaka

den frukt som sedan länge var förbjuden.

Du måste våga släppa livet under huden.

 

Hur jag har önskat livet mitt tillbaka!

Hur jag har längtat efter mod att våga smaka!

Men nu när stigen framför mig är öppen

vill rädslan öppna sidodörr

som leder in i tryggheten från förr.

 

Jag tar ett steg och sedan ett tillbaka

Vem ger mig mod att sluta att försaka?

Där bort på vägen finns en vacker ljuvlig lilja

Hon heter Våga Välja, Våga Vilja

 

 

 




Bunden vers av Sommarnattsljus
Läst 201 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-04-24 11:00



Bookmark and Share


  Anna*
Insiktsfull och stark text om vacklandet och ändå skönjer jag ett mod som uppbådas och som kommer att framträda allt mer. Underbar!
2010-04-29

  Annie b'larsson VIP
Fantastiskt bra. Det är banne mig inte så enkelt att rimma på ett sådant sätt att det känns bra när man läser - men det har du lyckats med; din dikt är också vacker och så man får en liten puff i sidan på slutet, om att våga - det kan man behöva.
Tack!
2010-04-24

    ej medlem längre
En fint skriven text!


Man måste våga för att vinna ...


Hälsn. Ann
2010-04-24

  Trädflickan
Jättefint skrivet om rädsla inför förändring och att våga ta för sig. Stå upp för sina egna behov. Våga leva livet fullt ut.Så tolkar jag den här texten.
Hur ska man veta vad som är rätt? Hur ska man våga fatta beslut? Man måste lyssna till sig själv men ibland är det så svårt.
2010-04-24
  > Nästa text
< Föregående

Sommarnattsljus
Sommarnattsljus