Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ord som egentligen inte kan sägas. Världens vackraste människa gick ifrån mig och det går aldrig att beskriva saknad.


Farmor Solstråle

De där kalla människorna
utan själ och kärlek
De hade förberett oss
så länge
på vad som skulle komma.

Så vi samlades runt dig och grät
gång på gång
Men du bara skrattade
Och solen skimrade i ditt hår och gjorde det till
änglavingar.

Faster grät och pappa grät
Men du bara log
Bjöd på gröna vindruvor
tröst och
ett liv du inte längre kunde leva

Och jag antar
att du också fylldes av svärta
och tvivel ibland
farmor?
Men du bara skrattade
Du klarade det varje gång

Men

Du vet den där dagen när
tiden stannade
livet frös till is och
mitt hjärta slutade slå

Den där dagen när allt blev så svart
och jag inte orkade hälsa på dig på sjukhuset

Jag grät på bussen hem
utan anledning
?
pappa kom inte hem till middagen
och så
23.34
ringde telefonen
och jag la mig på golvet
min själ ramlade nerför kanten
och försvann i tysta skrik


...



Du vet, den där dagen
Och alla andra dagar utan dig


Jag glömmer dem nu när jag hör
ditt silverskratt
eller ser skuggan av
dina änglavingar




Fri vers av Veronica.
Läst 555 gånger
Publicerad 2005-11-22 00:08



Bookmark and Share


    Makadamm
Underbart vacker och öppen.
Började nästan gråta när jag läste den. Väldigt stark
2006-11-15

  Lithia
Jag blir verkligen mållös inför den här dikten. Det är bland det vackraste jag läst här på Poeter, om inte DEN vackraste. Jag älskar dina liknelser, det flytande språket och hur du beskrivit (som tidigare kommenterare påpekat) både dig själv och din farmor.
Jag håller med om att saknad är otroligt svår att beskriva, men du har lyckats så bra här!
Jag tror att din farmor skulle ha varit stolt.
2006-11-15

  Ingrid Nilsson
Så glad jag blev över denna dikt, trots att den talar om en smärtsam förlust. Underbart har Du skildrat denna Farmor ...och dig själv. Och du bär med dig mycket av henne, ditt skratt.låt det klinga!
2005-12-15

    ej medlem längre
Väldgit bra skrivet, en smärtsam stämning, ett svårt och jobbigt ämne
2005-11-22

  mysanpysan
Fastnade för din dikt
den har nått väldigt fint

får en varm känsla inom mig

och meningar och ord som

"Men du bara log
Bjöd på gröna vindruvor "

"min själ ramlade nerför kanten
och försvann i tysta skrik"

och "ditt silverskratt"
så vackert!!
2005-11-22

  stannar kvar
Väldigt bra skrivet. Den känns både äkta och stark. (personligen hade jag struket "slutet, sa de" bitarna...vet inte varför)
2005-11-22
  > Nästa text
< Föregående

Veronica.