Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DSM-IV


har gått vilse
i mitt huvud
igen
vet varken ut eller in
igen

har ingen karta
ingen kompass

ingen att fråga om vägen

bläddrar slött i
dsm-iv

för att försöka
begripa mig på
mig själv

blir svårt
när varenda diagnos
stämmer in

krångligt med metatänkande
när alla tankar
är irrationella
cirkulära
paradoxer

moment 22
efter moment 22

för om jag är galen
funkar det ju knappast
att jag förstår
att jag är just galen

jag är inte galen
bara

tokig
eller dylikt
kanske störd

kan vara nog så jobbigt
att leva med
den vetskapen

vänjer mig vid samtliga
alternativa tankar
som någonsin existerat
på detta jordklot

för att förstå
hur mitt psyke fungerar

eller inte

fungerar
beror på hur man ser det

hur länge
snälla någon
berätta för mig
hur länge
jag ska behöva
lida
plågas

talar in sura meddelanden
på min läkares telefonsvarare

ge mig nån adekvat medicin
och fixa terapi
med en psykolog
istället för den där jävla
mentalskötaren

känns som man sitter
i polisförhör
med honom

jag är inte galen
rubbad då?
eller knäpp?

berätta
vad termen är

ansträngande att inte veta
inte förstå
sig själv

trots dsm-ivs
kartläggningar
och enväldiga sanningar

är jag vilse
inne i mitt huvud

igen

utan karta



och utan
kompass











Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 431 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2010-05-03 21:56



Bookmark and Share


  sanjoula
du skriver väldigt bra.
2010-05-15

    stelnad
gillar. moment 22 biten var finurlig
2010-05-13

  Svartsilver
jävlar, har du skrivit dikten om mitt liv eller.
bra hur som helst.
2010-05-05

  walborg
Ibland behöver man en människa som kan lyssna och som kan höra vad man vill säga. Man behöver relatera till en levande själ som möter en med respekt. Diakonissorna brukar vara eldsjälar och kanske även någon präst som har tid.
2010-05-04

  Emme
Mycket snyggt skrivet! Du är varken rubbad eller knäpp, du är en person som skriver fantastiskt bra texter och så mycket mer...
2010-05-03

  malin...
"blir svårt
när varenda diagnos
stämmer in"

Håller med, det blir svårt då. Snyggt som alltid!
2010-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP