Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lite rim löser ingenting men de är roliga att skriva

 

 

Förökande och sökande vi samlas i en ring
En vers av gamla anor men vi fattar ingenting
Av löften och av lagar och hur alla tingen är
Om kroppen styrs av trådar eller av ett stort begär

Var söndag är det kyrka, sport och film på tv3
Men vänner vad är det vi vill och hoppas på att se
En ringmatch med en djävul och hur domar’n räknar ner
Hur allting slutar upp och släcks och vi finns inte mer

Det enda som sen lever i ett ensamt kallt klimat
Är råttans svans bland kroppars själ på middagsbordets fat
Och ekot av de röster från vårt familjära gräl
Som viskar hur allt är tillsist, till dig, min vän, farväl

 




Bunden vers (Rim) av Daniel_78 VIP
Läst 571 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-04-27 16:38



Bookmark and Share


  Rakel Lorner
Roligt är också en lösning, iallafall på tristesen. Gillade!
2010-05-03

  Rakel Lorner
Roligt är också en lösning, iallafall på tristesen. Gillade!
2010-05-03

  limerick
Ja just de goda rimmens glädejfyllda dans
med rytm i resonnans med själva livets puls
är ett av de små nära ting som ger distans
till tillvarons upplevda intighet och en impuls
att vända blicken någon annanstans
och förslagsvis lyss till glada barnaskratt
för att till slut ej bli galen skvatt.
2010-04-28

  walborg
En skön rytm och tankar som väcks i varje vers för sig, men jag får inte riktigt ihop hela dikten - det kanske inte var meningen heller utan just en lek med orden som hamnar så rätt.
2010-04-27

  Larz Gustafsson VIP
Det primära är att man uttrycker sig.
2010-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP