Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Arvet

Någonstans bestämmer vi oss
kommer överens
kategoriserar

Definierar

och själar klyvs
och gränser dras
och drömmarna blir betongplattor
på storatorget

som man kan gå på
eller fimpa ciggen mot
eller bara ligga på och titta rakt upp

i himlen

för där bakom molnen
långt långt bort
kolliderar stjärnor
som drömmare gör
som superstjärnor
och supernovor
lika oemotståndligt attraktivt

det är ju bäst när saker går sönder
och man kan ligga där
skörda frukten
av så många fossiliserade drömmar
stenhårda
visioner
betald
hårdvaluta

fast när vi går hem sen
efter en sväng in på macdonalds
ser jag på dig
mest i din torra blick
att du också har tyngder
i fickorna
på axlarna
och i håret




Fri vers av Aaxel
Läst 228 gånger
Publicerad 2010-04-27 22:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aaxel
Aaxel