Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dåres betraktelser och bekännelser


Ett fyllos misär och olycka

Jag lämnade frun och grabben, efter att hon kastat ut mig ur vår hyrestvåa
De har det bättre utan mig, ett jävla fyllo som jag är
Grabben är fem år och en riktigt intelligent en
Fast idag kände han inte igen mig när vi möttes på stan
Han bara vände bort huvudet

Min exfru knegar på, hon städar hemma hos åldringar
Från början var det tänkt att jag skulle försörja oss, men alkoholen och knarket kom i min väg
Istället blev jag hemmapappa med grabben, ett lättsamt liv för mig
Tills den soliga eftermiddagen när grabben halkade på den hala grästuvan vid åbranten, och föll ner i ån

Ett äldre förbipasserande par hörde grabben ropa och såg honom sjunka
De drog upp honom ur det iskalla vattnet
I sista sekunden, sade den äldre mannen när han stod bakom dörren med min genomblöte son i sina armar
Gubben såg anklagande på mig
Säkert luktade jag gammal fylla, jag hade just vaknat till och hade svårt att fokusera
Min son vände bara bort huvudet när jag välhänt försökte stryka honom över håret

Efter det har allt gått utför
Socialkärringarna bestämde att jag inget längre har att göra med min son
Skenheliga blickar från de båda socialkärringarna när de satt i mitt kök
Vidare bestämde de också att jag inte fick bo kvar här i lägenheten, alkoholist och narkoman som jag var, och farlig för min son
Min son ville inte längre titta på mig
Han vände bara bort huvudet

Nu är jag hemlös
Bor under en gammal, rutten båt nere vid åbranten
Alkoholen lindrar den värsta kylan och ångesten
T-sprit och lim som jag drar i mig ur en plastpåse
En dåre som jag har inte pengar till något bättre

Min son kände inte igen mig idag utanför saluhallen
Där jag skäggig och skitig stod och väntade på dagens limranson
Tillsammans med dagiskompisarna och fröknarna gick barnen i samlad trupp förbi saluhallen och sjöng en hurtig vårvisa
Min son gick nästsist i raden
Han såg glad och sorglös ut när han sjöng med i sången

När han såg mig vände han bara bort huvudet

När han snabbt vände bort huvudet visste jag
Att han hade känt igen mig










Fri vers av Smörblomma
Läst 553 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-04-28 16:52



Bookmark and Share


  Berit Robin Lagerholm VIP
Intressant tecknat från ett annat perspektiv.
Flyter fram och lämnar tydligt budskap.
2010-04-28

  Monika A Mirsch VIP
En träffsäker fomulering av det som ändå är för jävligt - bra vinklat ur det svagaste perspektivet!
2010-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Smörblomma
Smörblomma