Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Wulf.

Wulf blinkade med ena ögat och sade med ett brett leende "Rosa Sigurdsdotter?Hm..Ni måste vara ny i Talon.Har aldrig hört det namnet förut."
Lissa pillade på struthättans svans och nickade."Jag flyttade in i stugan igår."
Med en plötslig rörelse tog han tag i hennes hand och förde den till sina läppar."Välkommen,du sköna."Det var som om huden brann där han lämnat avtryck.Rodnande tittade hon ner i marken.Då tvingade han upp hennes haka.De mörkblå ögonen borrade hål i henne."Ni behöver inte bli förlägen.Jag berättar alltid sanningen.Ditt hår är som en eld."Den starka handen smekte hennes kind."Säg mig,kommer jag att bli bränd av er?"
Lissa skakade på huvudet."Synd,"menade han och bet lätt i hennes underläpp.Spänningen byggdes upp i alvens kropp.Det skulle trots allt inte bli tråkigt i Talon tänkte hon,plötsligt yr.Den vackra fågeln flög bort från grenen och satte sig på sin herres ena starka axel.Wulf lät dess näbb naffsa lätt på hans fingrar."Börjar du bli otålig?"Som svar nickade den och gjorde ett läte som lät som en flöjt."Vi borde ge oss av."
Lissa blev nyfiken mot sin vilja."Vart skall ni ta vägen?"
Han vände sig långsamt om och hade en fallen ängels uttryck i ansiktet.
"Om du vill veta..får du väl följa med,eller hur?"
Lissa förde en tyst diskussion med sig själv.Var det verkligen så klokt menade den förnuftiga sidan.Äch,suckade den rebelliska sidan.Vad skulle vara så farligt med en utflykt?Om Wulf skulle visa sig vara riktig farlig kan du använda magi mot honom.
Till slut vann den rebelliska sidan och hon följde med.
"Ikväll ska jag till värdshusvärden,"förklarade hon och hoppades att det inte fanns något i hennes röst som kunde avslöja något.Wulf ville visa vägen sade han och höll henne i handen.Den varma huden sände rysningar.Vad var det som hände?Det var ju förbjudet för en alv att förena sig med en människa.
Ändå drogs Lissa till honom.




Prosa (Novell) av Vampyrens hjärta
Läst 144 gånger
Publicerad 2010-05-01 13:35



Bookmark and Share


  PPQ
underbart
2010-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Vampyrens hjärta
Vampyrens hjärta