Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
isande vrede och djup förtvivlan hur ska den flickan någonsin få upprättelse?


Fjorton år och nyttjad av hundra män....


Oskulden i ögonvrån men nyttjad av de många
såld för intet, skändad och förstörd
Dagarna av helvete står radade och många
rätt att tiga, ändå aldrig hörd
Fjorton år och trädd på lustans glödspett
Vem ska döma satan till reträtt?

Skaran av de mäktiga ser bortom alla lagar
flickebarnet, dömd att kallas dum
springer genom tv-rutan veckans alla dagar
fru fortuna blundar döv och stum
Fjorton år och sviken av oss alla
Över oss må skammens svärta falla

Lagvrängarnas häxprocess må hållas som en påle
upp i luften, skymfas och bli dömd
Mänskor utan samvete bli låsta vid Hin håle
lag som friar drägg må hållas gömd
Hundra män som lagen ville skona
måste skam och samvete försona

Upprättad ska skamsenhet bli stolthet i den flicka
som blev såld och nyttjad som ett fnask
Alla ska i henne se ett mönster, värt att skicka
som ett brev till lustans maktpatrask
Upprest ska hon se och rätt befalla
verkställ domen, rätt är rätt för alla








Bunden vers (Rim) av halmstrå
Läst 925 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2010-05-02 16:03



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Skam att sådana fjortonåringar ännu finns ibland oss- men din dikt som dryper av sorg ger upprättelse
2010-12-13

  Nanna X
intressant svävande tidskänsla i den här dikten, tv-rutor och häxprocesser. jag menar att det är en kvalité, för flickans situation har funnits i alla tider.
2010-05-02

  Lena Krantz
Mycket snyggt skaldat!

Vad gäller själva budskapet så förstår jag inte vad det är för kul att ligga med någon som inte vill, det är nåt sjukt i själva idén liksom. Vissa tidningar skriver dessutom att flickor tvingas att sälja sina kroppar men jag tycker att det handlar om våldtäckt och inget annat.

Men som tur är så är de flesta män bra män.
2010-05-02

  Gunnar Hilén VIP
jag slås till marken och talar om det med mina manliga kamrater...borde skämmas men då skulle jag inte orka tala om det högt utan kanske bara tystna...vi karlar blir värre och värre ju bättre det går för kvinnorna i samhället i dag
2010-05-02
  > Nästa text
< Föregående

halmstrå
halmstrå