Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillslut sitter du där med deklarationen i handen & undrar "när blev jag vuxen?"

När jag var mindre,

(jag kan inte säga när jag var ung för jag är ändå bara 20år & då får man inte varken säga eller ens tänka så.)

Var jag livrädd för att bli vuxen.

Det var min största rädsla.

Så jag lovade mig själv dyrt & heligt att det skulle jag minsann aldrig bli.

 

Nu sitter jag här med deklarationen i handen & lönespecifikationen på bordet och undrar "När blev jag vuxen?"

 

Jag undrar varför jag var så rädd för att bli vuxen.

Jag tror det var pga alla vuxna man hade mött som satt och bara bläade bort sitt liv på en massa måsten & ångrade att de inte gjorde det dom verkligen ville istället för det som alla andra ville.

Fast jag är inte en sån vuxen.

Jag är en vuxen som gör precis det jag vill.

Jag trivs jättebra med att ingen annan säger åt mig vad jag ska & inte ska göra.

Jag är fri nu.

Visst har jag väl också "måsten", men jag väljer inte att se dom så.

Jag väljer att se dom som "viljor".

Jag vill ha det rent & fint hemma så därför städar jag.

Jag vill ha pengar till mat & sånt så därför vill jag jobba.

Jag vill ha rena kläder så därför tvättar jag.

 

Det var inte så farligt som jag trodde.

Man får bara inte glömma bort vem man är & vad man vill göra denna stund vi har fått på jorden.

 




Fri vers av Mysiga Moa
Läst 372 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-05-03 11:43



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando
det är jättebra skrivet, för många unga att läsa.

jag vill dock befria dig ännu mer, jag vill att du skall kunna göra precis vad du vill, verkligen kunna göra vad du vill

jag vill att du befrias från de vardagliga måsten, du som kvinna, som gudinna, bör tillgodoses med ekonomiska medel tillräckliga samt överflödiga så att du ej behöver - om du inte vill - jobba, inte jobba för jobbandets skull i alla fall, utan bara utefter eget intresse och vilja; samt att du inte behöver städa, tvätta, och allt sådant, det bör naturligt sätt åläggas männen.

Det är som du säger, viktigt att inte glömma bort vem du är, du är en gudinna, du bör behandlas samt respekteras för detta, stunden du har i jordelivet bör du få ägna till vad du vill, precis vad du vill, utefter dina känslor, önskningar, behov samt tänkanden, din sakralitet är för viktig för att slösa bort på saker som du ej egentligen vill göra.


2015-02-27

  KattenKin VIP
Vet du vad; du är en hit som vuxen!
Och jag är stolt & glad som alla
mammor borde få va'..
Tack för att du finns! Mamma
2010-05-10

  Nashville
Bra skriven, jag gillar början bäst!
2010-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Mysiga Moa
Mysiga Moa