Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I nutid svallar åsiktsmotsättningarna lika starkt som alltid - för 150 år sedan myntades en andekdot om parlamentsledamoten Ch. Bradlaugh, som vid insvärjningen nekade att svära på bibeln, då han inte ansåg den vara Guds Ord.


Tid för en rolig historia?

När C.B. dog och anlände till The Golden Gates, var han ganska så nervös för att presentera sig själv för St.P., så han beslutade att vänta och se hur det gick för de andra. St.P. bara ställde tre frågor: Namn, varifrån och religion? Om en själ svarade Church of England, sa St.P.: kom in, gå rakt fram och så först till höger, alltså : först till höger! Om metodist: ta tredje vägen åt vänster, alltså: tredje åt vänster! Om romersk katolik: runda där, skarpt vänster! När han såg att ingen blev utestängd, stegade Ch.B. fram. St.P: namn? - Charles Bradlaugh. - varifrån? England.- religion? - tyvärr ingen.- St.P.: kom in. - men vilken väg skall jag gå? - oh, du kan gå vart du vill, det är bara de förbaskade kristna vi måste hålla isär eftersom de alltid slåss!




Övriga genrer (Översättning) av vera gade VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-03 17:44

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Björn Nilsson VIP
Det finns många kristna som verkar ta sin inspiration och andliga vägledning inte från Fridsfursten utan från en annan potentat.
2010-05-04

    ej medlem längre
Det var en god historia! Kanske rentav med ett korn av sanning i ...
2010-05-03
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP