Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DÖDENS HEMLIGHET/SECRET OF DEATH

 

"Vad är dödens hemlighet?” undrar Förnuftet
”Liv och död går hand i hand,” svarar Livet
”Människor fruktar inte döden, utan tanken på döden,” utbrister Döden
”Den som fruktar Döden har förlorat Livet,” svarar Tiden
”Människor respekterar Döden mer än Livet,” svarar Nuet
”Människor fruktar det Okända,” säger Framtiden
”Det finns inget att frukta annat än fruktan själv,” svarar det Okända
”Svaret finns i livets hjärta,” viskar Hjärtat
”Jag är allt som finns,” ropar Kärleken
”Älska livet som det är,” viskar Döden

 

 

SECRET OF DEATH

”What is the secret of Death?” wonders the Sense
“Life and Death goes hand in hand,” answers Life
“People don’t fear Death, they fear the thought of Death,” exclaims Death
“Those who fear Death has lost Life,” answers Time
“People respect Death more than Life,” answers the Present
“People fear the Unknown,” says Future
“There is nothing to fear except fear for itself,” answers the Unknown
“The answers is hidden in the heart of Life,” whispers the Heart
“I am all there is,” shouts Love
“Love life as it is,” whispers Death

 


© SagaArt




Fri vers (Fri form) av SagaArt VIP
Läst 837 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-05-07 16:26



Bookmark and Share


  aol
döden sade till livet
det du är nu har jag
varit,

det jag är nu ska du bli,

din skrift är bra,
2011-01-07

  Johan Bergstjärna VIP
Underbar visdom värmande!
2010-12-15

  sol
.
med den här har du redan
gjort ditt livsverk, fröken saga
(läs gärna min första)
.
den här kan bara; eventuellt!
liknas med vissa delar i "profeten"
men khalil gibran skrev e n h e l b o k
med samma innehåll
.
som "dödens hemlighet"
för den som förstår..

.
lyssnar på saxon nu,
princess of the night
håkan sover sött
och ska få vara provkanin
på din text i morrn
:)

må inte gudarna döda
de unga
de älskar.

.
2010-05-07
  > Nästa text
< Föregående

SagaArt
SagaArt VIP