Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det finns en längtan

utan slut

i hjärtat sitter

ett rytande lejon

och gnager ur

livsmusten




Längtan




Fri vers av -Ulla Tilemo- VIP
Läst 453 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2010-05-08 16:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Gott och "se" dig Ulla och läsa en fin dikt av dig:)
En stor kram från mig till dig!
2010-05-08

  Eva Langrath VIP
Stark text om längtan som du delar med oss. Tack och en stor kram till dig.
2010-05-08

    sunnanvind
Stark text! Du är en fin person käraste du!!! Tulpaner i massor sändes dig!!! ;)
2010-05-08

  Annie b'larsson VIP
Sannerligen är det så. Du har lyckats fånga känslan så exakt.
Vilken fin dikt. Applåd!
2010-05-08

  Lejonhjärtas poesi
Oerhört starkt om den starkaste längtan, varma kramar till din styrka.
2010-05-08

  lycksele
Jag hjälpte bära min lilla 9-åriga syster i en liten vit kista till graven. Vi var flera bröder, men tyvärr ingen av systrarna som fick nåden. Dumma könsbundna traditioner finns det fullt upp av. Du har völ några eller många för dej?

Nå, det var i Maj när göken gol.
När obotliga cancern tog henne hem.

Dom kristna säger Herren ger och tar liv.
Men jag säger eder, för att låna ett ord:
"Om ni än dör så ska ni leva"
Vi är som frön.
Om växten slår ut, är då fröet dött?

Jesus var mycket intresserad av frön och växter.
Kom ihåg att dom hitta han när dom grävde i havren.

Finns de havre än?
Jag säger eder att:
"Finns det liv så finns det hopp.
UT!
På tomten och gräv opp .. nån liten blomma kan faktiskt mer än du anar.
Det finns kraft - livskraft."

Nu är det här i Nils Ferlins anda.
Alltså verklighet uttryckt poetiskt.

Dan Anderssson är inte medlem på poeter.se
Ännu - men det kanske kommer .......
Vem Vet - inte du, inte jag.

Men jag rekommendera honom.
'Omkring tiggarn från Loussa'
har väl du hört:
http://www.youtube.com/watch?v=76hghSikK5E
(Björn Ulveus - tidigare ABBA Fader )

2010-05-08

  walborg
Den starkaste dikt om längtan jag någonsin läst. Tack Du otroliga Ulla!
2010-05-08

  Ewa-Britt Nilson VIP
Käraste Du!
Att höra från Dig!
Längtan kan bära
långt! Jag bara
hoppas på det
bästa för Dig!
Alltid!
******
2010-05-08
  > Nästa text
< Föregående

-Ulla Tilemo-
-Ulla Tilemo- VIP