Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

’marknaden’

ett ’vilddjur’

eller

en man (mellan arton och hundra)
med lortrand på insidan kragen
strumpor som måste tvättas
en flottare förlåt-mig-bukett än andra män
en TV-middag i folieförpackning

en kvinna (mellan arton och hundra)
med obekväma skor
bikinilinje som måste ansas som för andra kvinnor
naglar som går av
fotsvett och flytningar

'marknaden'
är människor mellan livet och döden
människor som passionerat älskar
lånehandlingar
balansräkningar
statsfinanser
prissättning
räntor, räntor och åter räntor

’marknaden’
extraprisjägare
låntagare
ängsliga följare av ’marknadens’ ’utveckling’
bärare av färggranna foppatofflor
människor som inte fattat att guldkorn inte finns
på ett polerat golv
att endast silverfiskar jagar där

’marknaden’
omtalas vördnadsfullt
som vore den guds enfödde
framkrystad av en orörd jungfru

är ’finanskrisen’
’marknadens’ fel och ansvar
ja alla går vi i skor
tillverkade av barfotabarn

tänk om ’krisen’
är en välplanerad förlossnng
bedövningsmedlet
hot om fattigdom
mörker och stupstock
ett välplanerat kejsarsnitt
av ’marknadens’ avlönade ’aktörer’
för att de hade tråkigt
för att allt flöt på
för att kritikerna börjat höras.

När blev jorden platt igen?




Fri vers av Fokus
Läst 384 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-05-14 21:04



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Mycket mycket bra, svärdsegg!!
2010-05-14

  Niclas Petersson VIP
Strålande. Ett vass och jäkligt aktuell kommentar över samtiden.
Gillar.
2010-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Fokus
Fokus