Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Motståndskraft

jag är här för att göra motstånd
jag vill inte vara mot någon men mot skammen
som letar sig innanför mitt skinn
rinner in i varje ven
vinner mark och
spinner loss på märg och ben

jag är fettaktivist
för det är så jävla trist att vara en brist
jag är en barnslig dadaist
en antimoralist
en brutal fist i ängslighetens anus
jag erbjuder en frist från det ständiga bedömandet

jag är här för att göra motstånd
jag sjunger en sång för mitt förstånd
på varje plats som är för trång
jag går skakigt en balansgång mellan
kreativa tankesprång och hegemoniskt tvång
ståndaktigt vill jag stå emot maktlösheten
och vara med mig själv i varje valsituation
jag behöver ta ton för att känna tron
på den person jag är

jag är tits and ass
och mage valkar lår
och du får titta på allt det
och du får låta bli att titta på allt det
men bespara mig din självutnämda expertis om hur jag mår
jag vill inte ha din villkorade acceptans
ta du din tolerans och kör upp nånstans
istället vill jag gärna bjuda upp till dans
jag tar varje chans till romans
jag vill leka och smeka dig
utan att tveka och förneka mig och min kropps signaler

jag vill ha tillgång till alla kanaler
omdefiniera marginaler
skita i alla manualer
jag vill skapa skandaler i offentliga lokaler

livet kan va så mycket mer
varför begränsas
det kan va queer
jag ler när jag ser all kraft i er
och jag ber låt oss bli fler som vill lägga ner stridsyxan
röka fredspipa och dansa en vild dans

jag vill lägga till
utantill och intill
expandera gränserna
multiplicera referenserna

jag vill tvätta mina ögon rena
från all gammal skit jag inte behöver titta på
Så vad vill jag då? Vart vill jag nå?
jag vill stå stadigt i kontakt med dig
se att vi är inte en utan två
jag vill kunna tala på min nivå
utifrån min lilla vrå av världen
gå när jag vill gå
och förstå att vi är olika och att det är bra
det är det vi ska va
och fast att jag är rädd kan jag välja att säga ja







Fri vers (Spoken word/Slam) av Karl den store
Läst 553 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-05-17 15:12



Bookmark and Share


  Jan Simonsson
Jaaa! Härlig text, som bär ditt tydliga märke, läst med ett så säkert, avspänt flöde, inifrån, och, som det brukar heta i skådespelarvärlden, med underbar diktion.
2010-05-27

  Eduardo
jävligt cool.... gillade användandet av ett akademiskt språk blandat med slang och låneord... samt budskapet och textens flow... jävligt bra!
2010-05-20

  Joakim Södersten
Härligt sjunget! Jag rätar på ryggen och ler in i skärmen.
Frihetens blommor till dig!
2010-05-19

  LeksaksVingar
Bravo!!!
2010-05-18

  Sockerkaninen
Det här är en enorm ordorgasm. Jag njöt av varje mening jag läste.
2010-05-17

  Uppnerhögervänster
Right on! :)
2010-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Karl den store
Karl den store