Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dedikerad till :
Min mamma
Min första idol
Min första flickvän.




Segment ur Barndom

I en mimares cell

Mellan fyra plexiglasskurna väggar
provade jag mina vingar,
känsliga ögon bejakade
den långsmala solen i taket.
Mitt första andetag
och jag fick en smak för det
tog ett nytt och konsumerade
aromen strax bakom den söta
smakreceptoren.

En plötslig känsla
av tyngdlöshet
grep tag om mig
och jag flög.
Landade i en famn, log
och sprattlade till.

så som bara en bebis kan göra.

Ett tärt kassetband

Till mina blott paret, obrukade musiköron
laddade jag dubbelkassettbandspelaren.
Pow! Thriller satt som en nit i lädret
en vadderad vinylnål i hjärtat
och cymbalapa i örat
på de julslavstraditionella
epigonerna.
Zombiefierade mitt sinne
och omdöme.

En plötslig känsla
av tyngdlöshet
infann sig åter igen
och jag gick på månen
av parkett.

Så som bara Michael kunde göra.

När två tungor talade klarspråk

Min passion för kvinnor
överglänste mina axlars ringa vidd
växte ifrån min längd
och ikapp mina fötter.
Sen till en
Titanic-ballad
mellan mittbenor
och läppar
möttes du och jag

och så än en gång,
en plötslig känsla
av tyngdlöshet
drog mig upp till
molnens höjd.

Så som bara du kunde göra.


fortsättning följer...




Fri vers av john ekström
Läst 763 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-05-17 22:53



Bookmark and Share


  Catharina Edin VIP
Gillar denna tribut!
2010-05-17

  Vingklippt Fågel
Mycket vackra, intressanta ord, men varför alla i samma?
2010-05-17
  > Nästa text
< Föregående

john ekström
john ekström