Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara blaj och lite till




Kamel -e -ont?

Jag frågade en vän för ett tag sedan vilket djur han skulle förknippa med mig.

-Kameleont! kom svaret utan nämvärd tvekan.

Jag blev mycket förtjust, för jag kände att han hade träffat precis rätt.

Kameleont. Jag smakade på det, såg ödlan för min inre syn, såg hur den ändrade färg efter omgivningen, allt för att inte synas.

Mitt kamouflage drar ofta blicken till sig, men det är ändå ett sätt att gömma mig. För under den tillfälliga utstyrseln döljer sig en föränderlig personlighet, som man inte så lätt får syn på under glittret.

Känner mig lite som Nana:"...du dansar och skrattar, överallt sjungande kärlekens pris. Nana, Nana, att männen ej fattar, ljuv är din kärlek, men hjärtat är is. Och kyssar och smek, allt leder till svek och till tårar och ånger, en hänsynslös lek. Den eld som du bär inom dig, den är ingen flamma som värmer, den bara förtär...."

Men vad kan jag väl göra? Bör jag klandra mig själv? Vem klandrar väl kameleonten för att den förändrar sig, att den inte "håller färgen"? Varför skulle mitt beteende vara sämre eller mera klandervärt än ödlans?

Om en kamel får ont, e han ond då? Om kamelen sitter ihop med sitt onda, blir han då en kamel-e-ont?




Prosa av Sommarnattsljus
Läst 321 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-05-18 17:22



Bookmark and Share


  Anna*
Bra blaj som inte ens är det utan djuppsykologiskt riktigt. En kameliont kan inte rå för hur han är skapad lika lite som en kamel som har ont ... mycket väl beskrivet för vi människor har olika sätt att reagera på smärta och sår ... visst suger ur kraften och förtär ... annat gör livet uthärdligt ... bra!
2010-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Sommarnattsljus
Sommarnattsljus