Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I tre dygn har jag bott här. Inte det lyxigaste ställe man kan tänka sig, men ändå alldeles, alldeles....


Gäst hos änglar

Prasslande i plastblommor
När änglar drar förbi.
Troll som pussas, gulliga och små
Huset det är hemsökt
Så hemsökt det kan bli
av tankespråk - de fyller varje vrå

Där står att jag är värdefull
Att jag ska leva nu
Att kärleken ger vingar luft
Att leenden ger lycka
Och säkert har jag hört det förr,
men vackert blir det nu.
Och det är lite konstigt,
kan man tycka.

För är man krass, så sitter ej
var bräda där den ska.
På tomten ligger byggavfall och rör.
Men änglarna på insidan
ser till att allt blir bra,
en värme som känns äkta, som berör.

I Vilhelmina ligger det:
ett litet grönt hotell
beskyddat av en mystisk änglaskara.
I sängarna man sover gott.
Jag sover där ikväll.
Och allt känns bra - så bra som allt kan vara!




Bunden vers (Blankvers) av Lena Nilsson
Läst 1098 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-05-20 22:58



Bookmark and Share


    papillon
Kärleksfullt, varmt och stor äkthetskänsla! Suck - hä ä nåt vischt mä Vilhelmina.
Men "Hotell Lindqvist" i Pajala var min själ inte dåligt det heller - fast det är förstås ett tag sedan jag var där, 43 år närmare bestämt.........
2010-06-04

  Peter Matsa
Härligt det låter! Sov så gott :)
2010-05-20

  aol
en dikt som berör mitt hjärta, har själv legat på detta hotell, har även bott i vilhelmina, mitt andra hem i byn fianberg 3 mil därifrån,
mot storuman, vad glad du gjorde mej, tack
2010-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Lena Nilsson