Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sunryû


Brodösen

stygn för stygn
silket förvandlar
grått till guld och skratt




Bunden vers (Haiku) av vera gade VIP
Läst 451 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-21 16:34

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Björn Nilsson VIP
Kanske diktens karaktär något skulle ändras om det lades till ett kolon eller semikolon efter första raden?
2010-05-21

    papillon
Det här var en riktig liten pärla - applåder!
Har suttit och velat fram och tillbaka - rak eller omvänd ordföljd i andra raden - hjälp, det var inte lätt! Till slut tror jag ändå på att vända på ordföljden i rad två för att få den nästan trollformellika ramsan "stygn- för - stygn - för... - silket" före slutraden som jag tycker otroligt läcker.
Samtidigt blir kanska rytmen lite för stampig med idel trokéer a la Kalevala i stället för det svävande tonskimret från österlandet.....
2010-05-21

  vera gade VIP
rak eller omvänd ordföljd? är det någon som kan bispringa med en synpunkt här?
2010-05-21

    ej medlem längre
Ett vackert mönster ...
Kanske kunde man vända på orden på rad två.
2010-05-21
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP