Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förevändning


nattens filtar klibbar mot mitt fönster
blött ylle fyller, doftar
mot det grå i förevändningen

stiltje hänger i sjok
immar ur tapeters spruckna hörn

jag sätter ner mina skador
på röda pallar
och medicinerar efter tycke





Fri vers (Fri form) av Anders Perols
Läst 590 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2010-05-22 16:51



Bookmark and Share


  Anya VIP
Mycket, mycket bra text med djup innebörd som jag känner igen. Gillar sista strofen extra mycket!!!
2010-11-02

  Inkarasilas
Ah, vafan tycker den är så jävla bra. Igen och igen.
2010-09-03

  Inkarasilas
Det är märkligt hur dikten lämnar avtryck i mig, det är som lukten av blött svart yllle bara sipprar ur skärmen och vafan, så är natten. Bläddrat hit och dit bland dina dikter som en junkie på väg efter en star och ha, hittade den, surrealismens lampa lyser jävla fint här, blir en målning, hänger den över fönstret. Pallen är där och lukten.
2010-06-01

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Fångande och intressant. Gillar. =)
2010-05-24

  Blåbäret
vilken spännande text
lämnar verkligen ut till läsaren att tolka
jag får en känsla av att det är svårt att somna ibland
(helst då i en sommarstuga som öppnats upp efter en lång och kall vinter...märkliga tider)
2010-05-23

  Ingela Svenson VIP
Dofter av mögel och sur väta sprider sig, och skadorna på de röda pallarna talar om brutna ben! Hur medicineras det? Starka bilder och väl formulerat
2010-05-22

  Catharina Edin VIP
Oj, vilket slut, det gillar jag ofattbart mycket.
2010-05-22

  lodjuret/seglare VIP
Om man alls
skall skriva, skall
man inte skriva

som någon annan
än sig själv.
Jag är glad

åt att du
ägnar dig åt
som just detta...
2010-05-22

  Yrre VIP
Annorlunda, mycket bra, speciellt slutraderna.
2010-05-22

  /Isabel
Instängt och fuktigt. Litet
ågren, så där. Känns som en
påminnelse om den föregående
nattens förvärvade/åsamkade
små skador..
2010-05-22

  etthjärtaäralltidrött
Lite bistert fäster sig tonen vid mitt minne, en doft av instängd livsleda.
2010-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Anders Perols
Anders Perols