Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En liten tankeidé med Queen Jane - Tim Eriksen i bakgrunden.


Skogsvaktarns skor

Skogvaktarn's skor är gamla & nötta
hans stuga murken, andetagen trötta
Hans rum tycks va för små
för att rymma den bjässen
Varthän kan han gå
för att vilan sin få
För det sägs att Skogvaktarn är ledsen.

Se, så han irrar där inne i snåren
på jakt efter de borttappade åren
Han gråter i jorden, dock hör ingen orden
Säg, varthän kan han gå
för att vilan sin få
För Skogsvaktarn orkar ej yla mot månen
~
Solen går upp, den blodröda stjärnan
Säg, har Skogsvaktarn sovit, som han ville så gärna
Den gråt han grät tycks nu ha tystnat
hans sorgsna hjärta slutat lyssna
För du må tro det är tyst där nere i skogstjär'na

Skogsvaktarn sover på skogstjärnens botten
drömmer om guld och en flicka, en flott en.
Stugan har rasat, jag antar den tröttna'

Men kvar på farstun står skorna, de gamla & nötta.




Fri vers av Slagord
Läst 333 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-05-24 01:28



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Kan identifiera mig med denne figur.
2010-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Slagord
Slagord