Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett berg står helt stilla

 

 

 

 

 

 

med mossa på sitt huvud

och fårad panna

 

intima lagar

råder mellan bergen

 

och tiden räknas liksom

inte i denna värld

 

ett par gula trädgårdshandskar

lyser vackert bland

mandelblom och kottar

 

det luktar fågelsång

och berget minns

 

 

förra våren

de små knappt årsgamla

tårna

som prövades

och knep lite

 

ååh vad det var skönt

den lilla mänskliga

beröringen

 

förlorar aldrig sin betydelse

 

 

ett litet

vattenkammat berg

tittar upp

 

 

himlen är arg..




Fri vers av Miss Mod
Läst 784 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2010-05-25 18:23



Bookmark and Share


  Eaglemountains VIP
Underbar beskrivning av naturen och allt det vackra ....
2010-07-31

  Gunnar Hilén VIP
det blir så varmt när du förmänskligar...förkänsligar...bemänskligar naturen !
2010-07-12

  Eva Langrath VIP
Ljuvligt mjuk och fin poesi. Tack
2010-05-26

  Elwania
varm , mjukt
jag älskar vänliga berg
2010-05-26

  Nils Teodor VIP
Mysig skogskänsla
Med inslag av mänsklig inblandning
under upprörd himmel : )
2010-05-26

  Njord
Det är precis som du skriver! Mycket suggestivt!
Kanske jag skulle ta bort vackra framför trädgårdshandskar.
2010-05-25

  Carola Zettergren
Åh, vi synkar visst ikväll, du med ett litet berg och jag med ett gammalt troll!:):) Sagolikt finemang den här!
2010-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Miss Mod
Miss Mod