Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

FARS DAG


Du vaknar till liv, återigen.

Ditt minne skriker obönhörligt,
kastar erinran från löpsedlar, annonser.

Vad finns att minnas?
Vad finns att glömma bort?

Din gravsten ligger öde, allena.

Du är en skymf,
blott en skugga av det jag du aldrig var.

Dina skuggor skriker inuti mig,
den saknad jag aldrig känt,
som aldrig har levat.

Ditt hjärta exploderade som en molotov-cocktail.
Det var drinkarna, alltid drinkarna.

Din död kunde spås i drinkarna,
ändå fick jag svårt att gå,
famlade, ramlade, som du.

Med åren kommer tårarna,
de falska och de äkta.

Nu vaknar du till liv, återigen.

Ditt minne har aldrig varit enkelt.

Blodstrådar drar mig ner,
nervsträngar drar ner mer.

I den skugga
som inte är du,
lever jag för alltid.




Fri vers av Daybreaker
Läst 410 gånger
Publicerad 2005-11-13 16:42



Bookmark and Share


  Hélène
Sista strofen är otroligt stark. Skickligt skrivet!
2005-11-15

  slamkrypet
känner igen mig. Farsdag väcker mer ångest än glädje. Liksom många andra helgdagar. Men efter att fäder gått bort blir de vad de aldrig var. Fint skrivet.
2005-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Daybreaker
Daybreaker