Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Landskapsscen 2

 

Varken jag eller hunden förstod riktigt vad som hände. Vi satt framför teven när ett blått ljus drogs ner likt en gardin av spjälor i vardagsrummet. Det flimrade ett antal gånger innan färgövergången gled ut över våra ögon och lyckades göra sig hemma i det nya rummet.

När allt stod still verkade det som om vi förflyttats ut på en äng. Mina ögon som reagerat starkt på solen lyckades nu ta del av omgivningen. Om jag fick beskriva det som något bekant skulle bilden bli en slutscen ur en westernfilm. Ett grönlandskap med snåriga buskar som sporadisk placerats ut. Jag tyckte mig skymta avlägsna kullar men kunde inte utskilja huruvida det var berg eller upphöjningar skapade av horisonten.
Jag slängdes upp. Under mig fanns en lugn och stadig mark som rörde sig framåt i takt med hästens jagade. Målningen bar mig. Himlen var blå och gräset grönt som ädelsten.

Huruvida detta var en dröm, en film eller en hallucination skapat av tevattnet jag lämnat kokande på spisen, vet jag ej. Men jag minns känslan av en iscensättning - att locka mig iväg; hästens gnägg, hundens skall och det skarpa flimrande ljuset när vi försvann bort i bilden.




Prosa av Daniel_78 VIP
Läst 605 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2010-05-28 15:03



Bookmark and Share


  Jan Linderoth
Kunde givetvis vara en dekokt på undangömda lömska svampar! Men fan du är ju poet! Då är det fullständigt naturligt att uppleva och lyckas pränta ner det som du har gåvan att göra. En lysande text. Ta en kopp te till!
2010-05-29

  Catharina Edin VIP
Väldigt väl berättat!
2010-05-29

  ljudit
fint
en saga en dröm en bild
och tevattnet visslar
♪ ♫ ♪
2010-05-29

  Aftonvännen
Du placerar ut trappstegen med en känsla

som bli mer och mer verklig

för varje trappsteg, in i ditt landskap
2010-05-28

  limerick
Verkligen suggestivt.
2010-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP