Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Havet i mig

 

Väntan
är det vackraste jag har

när jag står i tystnaden
och undrar
hur livet smakar

då luften är tung
av inbillade dofter
som sänker sig över mig
blundar jag
och gömmer mina drömmar

ömsom i knutet
och i öppet hjärta

Du fyllde
mina drömmar
med toner
som jag somnade till

när du lovade
att ta mig med

genom sommaren

men jag tvekade
inför djupet
och den långa färden
ifall jag kanske inte
skulle hitta hem ...

jag blev kvar ..

som snäckskal
på stranden

- du är havet
i mig

hörs vinden viska
ditt namn
genom sommaren

när jag drar med fingret
över min axel
och söker spår
efter vingar

kanske en önskan om flykt ..




Fri vers av * Ammi *
Läst 1146 gånger och applåderad av 31 personer
Utvald text
Publicerad 2010-05-29 17:18



Bookmark and Share


    tehdog
Mycket, mycket skickligt.
2010-07-07

  karenina VIP
kommer nära och berör och förmedlar en känsla och ett minne av ngt som var, ett utlämnande som nu finns kvar gör sig påmint med en smärta ibland och en längtan ibland
2010-07-06

  stella
Du bjuder på en underbar resa!
2010-07-06

  Patrik Orion Sten
Underbar dikt, som en härlig resa eller en promenad längs en strand:) Jättefin och värd en guldstjärna!
2010-07-06

    wildrosen
så mäktigt, underbart skrivet
2010-07-01

  aol
underbar poesi vännen,
2010-06-03

  yta
Väldigt vacker poesi
2010-05-31

  © anakreon VIP
Stor poesi.
Calle
2010-05-31

  Teodor Astaire
Otroligt vackert!
2010-05-29

  Cosmic Johanna
En mycket vacker dikt med stämning och fina bilder kring hav och snäcka...

men den sista meningen

"kanske en önskan om flykt .."

känns helt överflödig, och stör mig.

det tar död på eftersmaken av känslan och säger till mig vad jag ska tänka.
2010-05-29

  walborg
Otroligt vackra bilder i denna fina text.
2010-05-29

  Gunilla VIP
Vacker
längtansfull
lågmäld bild
Av tillhörighet
som erbjuds
men inte vågas
ta emot.
2010-05-29

  jacqueline
Många vackra omskrivningar och metaforer; gillar särskilt metaforen med snäckskalet som är kvar på stranden och "du är havet i mig". Mycket vacker poesi.
2010-05-29

  Hans Christian
En text att långsamt färdas igenom och njuta av. Jag tycker den är helt fantastisk Ammi :o) "du är havet i mig" :o)
2010-05-29
  > Nästa text
< Föregående

* Ammi *
* Ammi *