Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SÅ HÄR LÅNGT

när krutröken har skingrats

efter slag som aldrig stod

och när den fege ångrar

att han aldrig repat mod

med eftertankens kranka blekhet

som min reskamrat

så känns det ganska meningslöst

att vara desperat

 

när tv:s nyhetsankare

förkunnar ond bråd död

i landet där en kampsång ljöd

om östern som var röd

förlegade och meningslösa

klasskampsperspektiv

kan aldrig gå på djupet

och förvandla några liv

 

 

en gammal vän

numera bosatt i los angeles

har lämnat sveriges land

och blivit framgångsrik sen dess

själv är jag misslyckad, skrev jag

men fick då visdomsord

om att det ju finns andra värden

på Guds gröna jord

 

 

när intrycken summeras

och när allt kommer omkring

så måste jag i alla fall

ha lärt mig någonting

som kanske blir till nytta

för nån vilsen individ

som gjort en kullerbytta

och som söker efter frid

 

 

LARZ GUSTAFSSON   31/5 2010

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 361 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-05-31 16:12



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Vackert rimmad eftertänksamhet !
2010-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP