Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://kabbeleka.wordpress.com/ Detta är en av mina skoltexter jag läser till förskollärare/lärare för yngre åldrar. Och ibland så skriver jag dikter som anteckingar från föreläsningarna


Louis Pasteur


Snubben kokade buljong i en flaska han nog inte från Alaska.
Han lät den stå och vad hände då
jo mögel och bakterier för hela livet


Så då tog han näst kliv en flaska som han täppte till.
Då stå allting still.
Inga bakterier
Inget mögel



Han försökte med en svanhalsflaska för då gick det
inte heller för bakterierna att plaska.
För de kom inte in.
Pasteur sa bort bort försvinnn!



Men när han bröt av flaskans hals
då gick det inge bra alls.
För då var bakterier där igen och ville
bli buljongens vän.



Vad ville Pasteur?




Fri vers av Kabbeleka
Läst 566 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-06-01 17:32



Bookmark and Share


  Jocy Joyless
tycker du har talang. men du borde prova skriva utan rim. tror det kan bli bra. bara ett förslag.
2010-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Kabbeleka
Kabbeleka