Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dyrt?


Ok
man kräks en hel natt
sover en timme
och tvättar lukten av kroppen så gott det går innan livet går från natt till dag.
Ler sitt sötaste leende utan att känna igen konturerna i spegeln
spottar blod
och ser ögonvitorna färgas röda

Det är vad det kostar
det här livet som plågar skiten ur allt som heter kropp
och ändå inte slutar vilja

Nästa dag och nästa
alla människor
tankarna och bönerna
allt det här som kallas mening.

Och som ständigt vill

Så man kräks hela natten och sover en timme
sköljer lukten ur kroppen
och söker

Är du där?




Fri vers (Prosapoesi) av korpfjäder
Läst 309 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2010-06-07 16:02



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Lika ljuvligt som plågsamt
är det vi kallar livet.
En känsla som genomsyrar
varej ord du skriver.
Läser och lyssnar,
så prata på.
Calle
applåd i mjuka
bomullsvantar
2010-06-08

  Vildand VIP
så skriver man om verkligheten, stundom är den precis så här ...
brutalt och bra och spark åt den som säger något annat. Du vågar och jag är här.
2010-06-08

    glasa VIP
jag är här





på det här sättet





men ....det där du:et
något med själen-självet
något som vi vet
vi vet
vi vet
vill

vill

vill

vi vet är, värt allt, VÄRT ALLT





tack att du skriver
och
lite mer än ingenting alls
...här är jag
på detta sätt


men hjälp
egentligen
att det är såhär liv är
tack tack tack att du finns
för mig betyder du så innerligen viktig
2010-06-08

  micke marin
Ja, det var väl inte meningen att det skulle kosta så mycket..
och visst är den märklig denna vilja..
som manar på en..
en rätt skön text ändå att läsa för där finns sökandet och viljan mitt i den pågående plågan.
2010-06-07

  Cadena
Usch hördu ... Men väl uttryckt som vanligt - och med en rasande intensitet! Du kan du - det bara flödar ur dig.
2010-06-07

  Peter Matsa
Märkligt va?
2010-06-07
  > Nästa text
< Föregående

korpfjäder
korpfjäder