http://www.youtube.com/watch?v=Lqm9o7q2pNo - Energi tvåvägs

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

invid bakom framför genom - alltid där; utnyttja är inte alltid ofint
http://www.youtube.com/watch?v=Lqm9o7q2pNo - Energi tvåvägs




genom sorg

 

 

genom sorger mjukt på tå vandra genom graal

mot öga blunda medan hornblås och cymbal

landa sidas lut

 

förskjut

 

låt stå där som av spårrest grott

låt stå i dyr och närmad jord blott sålla genom sil av mil

på väg en griftens glas

 

bedra

sin färds fraktal kan ej ge karta all'mansrätt nej

spåret gammalt gått och givet

dragandes på gas

 

förta

så heller ej det stöd som föddes ur en sejdels form

när trasad väg i spårlagssnö ska tas

 

blyet väger lätt när silvret leder rätt

lägg glas mot sten och stampa, tändes stigens lampa

drevet satt sin gång och länge stannar

sorgesång invid

 

är frid detsamma som en vinges hornfärgs fång

och vända om det enda rätta

 

hornblås och cymbal och bjällror små i hörn

kan ändå leda färd mot envars mål 

 

och allas saga formas om
till höjda livets skål

en slutlig altartändnings bål

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 714 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-07-06 03:33



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Kan inte säja att jaf förstår så mycket, men jag känner dikten tala till mitt undermedvetna, nåt går igång i huvud och bröst... bra skrivet!
2011-03-30

  Catharina Edin VIP
Så vackert du skriver!
2010-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri