Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Student, du är saknad

En sten vars färg berättar en dröm
Ett tyg så vitt för hopp och vänskap
Sammanförda och omslutna av en svart skärm
Blev till en mössa
Som har bundit år i ett enda tygstycke

Jag öppnar min flaska och skålar för er
Önskar er lycka när verkligheten står vid
Nu är chansen för drömmarna här
Släpp handen om din trygghet
Lämna boet, släpp fågeln fri

Du är saknad men ändå står du här bredvid
Tårarna rinner, inte av sorg, men dock utav frid




Fri vers av Elisabeth Johansson
Läst 308 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-06-11 15:05



Bookmark and Share


  Lena Krantz
Mycket bra skrivet tycker jag och gillade speciellt symboliken i att åren sparats i studentmössan. Och tårarna känner jag igen från igår men då som mamma till en student.
Det är så ljust och så glatt och framtiden tillhör dem faktiskt!

Tack!
2010-06-11
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Johansson
Elisabeth Johansson