Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ängsblomman har vaknat till liv igen.


Bröllop

en törnekrona blev din morgongåva
djupa sår skar in i hennes hud
evig kärlek hon ville lova
hon skulle bli din sommarbrud

istället stod hon i rödfärgad dräkt
blodet rann ner över silversko
du som hennes kärlek hade väckt
i ditt hjärta hon ville bo

orgelmusiken hade slutat spela
rodnande kind blev blå
hon ville fortsätta leva
hon reste sig för att gå

stack törnekronan i ditt bröst
hennes klänning av skuld föll ner
naken skulle hon möta en höst
aldrig skulle hon se dig mer

I glädje hon binder en sommarkrans
lägger den varsamt över sina sår
en Ängsblomma i knopp någonstans
nu hon i frihet står




Epione-11







Bunden vers (Rim) av Epione VIP
Läst 1034 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2011-04-17 12:22



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
"en Ängsblomma i knopp någonstans
nu hon i frihet står"
Stark och jublande är din vackra dikt! Kram Monika
2023-02-12

    ej medlem längre
Bara så Bra ... Skrivet med djup känsla, vackert och ett härligt slut. Tack!
2015-04-18

  aol
Vackert skaldat
2014-05-15

    ej medlem längre
Härlig läsning, mycket fint skaldat!
2014-04-04

  Blåbäret
så överlevnadsstarkt trots all smärta
en frihet som blommar när man står nära
och står upp för sig själv
2011-04-18

    ej medlem längre
Ängsblommor återkommer alltid.. särskilt på våren. Sårbart, sorgligt men vackert diktat
2011-04-18

  walborg
Så ljuvligt vackert skrivet - starka bilder och underbart slut!!
2011-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Epione
Epione VIP