Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

barnsben

den uppdämda Floden
vattnet i den
kilometervis tyngd
fiskarna
algerna
kraften
på ytan
svallvågorna
kluckar förstrött
det landar en mås
det fryser
inget händer

b o r t o m bortom kanten
långt l å n g t borta
musiken som tar mig
dit
galenskapen
förlösningen genom gasen genom basen
ruset
snåret
utanför är det ljust
ändå är det osynligt
hur allting är
något annat tar oss bort
det är svart
s v a r t
kikaren vänd åt fel håll
fastcementerad
i mitt ansikte
jag ser nästan ingenting
inåt bultar enorma fält och slutar
i en bergskedja
jag kommer inte över den
pengarna räcker inte
hur nära gränsen är jag
dimman sluts kring mina fötter
dimman är jag
smogen är jag
föroreningen
men vattnet är detsamma
den enorma dammen
vattnet i det
kraften
finns i mig
sedan barnsben




Fri vers av Aaxel
Läst 218 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-06-14 22:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aaxel
Aaxel