Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskar... Älskar inte... Älskar

Älskar… älskar inte… Älskar

På ängen skymtas två röda rosor
Jag älskar de båda, precis lika mycket.
Den andra rödare en den ena
Den ena ståtligare än den andra

Jag önskar att kärleken var som en bukett röda rosor.
Men endast en ros får tillhöra mitt hjärta.

Jag vänder ryggen om mot den rödaste som nu står i skugga.
Av stolthet står den andre kvar, men viker sig när jag ger mig av

Jag sätter mig ner, plockar upp en av dem.
Älskar… Älskar inte… Älskar
Och på samma sätt med den andra
Av samma resultat jag bemöter.

Jag slänger de båda bakom mig,
av sorg ser jag ut mot ängen.
Långt bort i horisonten synes
flera dussin utav röda rosor.

Men dit kan jag inte gå,
för en av dessa rosor måste jag ta med mig.
Men vilken?

Älskar… Älskar inte… Älskar…




Fri vers av Elisabeth Johansson
Läst 300 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-06-17 19:50



Bookmark and Share


  LassO
vissa tar 2, det är visst det "moderna" ;=)
2010-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Johansson
Elisabeth Johansson