Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Börjar allvarligt och pretentiöst, växer till sig men faller platt till marken i en "humoristisk" avslutning...


Livet...

...

är en dröm som flyter förbi

Ibland i stillhet

ibland i storm

 

Så mycket av allt det jag gjort

och gör

saknar betydelse och mening

 

Så lite av det jag gjort och gör

och vill göra

är annat än tidsfördriv

 

Vindflöjel

när det är som bäst

 

Onödigt tungt påhäng

många, långa tider.

 

Svavel och eld och aska

när det ljungar och dånar

när sorgen trampar i grova marschkängor

och smärtan klöser och river

 

Vem?

 

Målar den här tavlan

Och  Varför?

Till vilken nytta?

Av vilket skäl?

Vilken mening,

vilken betydelse?

 

Tungt faller svaret som en sten kastad av en vitglödgande Jätte

Rakt i huvudet.

Pang!

 

Stupar

likt en klubbad oxe

död ner.

 

Såklart!

Vem skulle väl kunna överleva en sådan hårt serverad Sanning?

 

Vad svaret innehöll?

 

Hur i herrans namn ska jag kunna veta det?

Jag dog ju på kuppen!

 

Det finns vissa frågor som det är klokast att inte ställa

 

om man vill

 

överleva

 

Och det vill man...

 

väl.....?

 

 

 

 




Fri vers av Sommarnattsljus
Läst 285 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-06-18 09:17



Bookmark and Share


  Robert Halvarsson
Gillade utvecklingen trots allt. En oanad vändning, inte utan kvalitéer.
2013-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Sommarnattsljus
Sommarnattsljus