Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag vill torka i solen

det var när jag låg i sängen
det var mörkt i lägenheten
när jag kom hem.


utanför rör sig de pigga
de som är lediga imorgon
jag går förbi en kille
med underbett.


ringvägen har aldrig
gjort så ont i magen.
på promenaden hem
tunikan i fönstret.
den hade mamma köpt
om hon hade

om den inte är för dyr.
jag såg inte priset.
blundade i solen.
på kvällen.
det var natt när jag gick.



det var mörkt i lägenheten
när jag kom hem.
jag var tvungen att tända
och släcka igen.


någon sjunger på medis.
jag hör det ända hit.
de tömmer glasåtervinningen
nu och imorgon.
imorgon och nu.


jag gick brevid på jobbet.
jag läser en engelsk bok.
en bok på engelska.
jag tog tuben hem.


det var mörkt i lägenheten
när jag kom hem.
jag hoppas att jag somnar
att jag vill


jag har släckt och tänt
har vridit och vänt
på golvet ligger
min nya volleyboll.
kvalitén är god.



jag vill inte.
nu har samtliga på kontoret
menstruation.
jag blir arg.


jag tänker på havet
på solen.
tänker på knarket
i din näsa.


två minuter.



det var när jag låg i sängen
när jag låg i solen
kisade mot havet
tänkte bort
och torkade stilla.


















Fri vers av Elin Katten Lo VIP
Läst 523 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2010-06-23 00:20



Bookmark and Share


    Suz
Vilket djup.
Gillar texten, alltihop.
Tycker om att den tillåter läsaren att själv läsa in.
2010-07-03

  Julius Enströmér
Elin, jag måste säga att jag tappade bort mig själv lite. Förvirrade mig lite här och var. Ändå fanns det många stycken som berörde trots att jag hade lite svårt att fånga helheten.

"det var mörkt i lägenheten
när jag kom hem.
jag var tvungen att tända
och släcka igen."

och

"det var när jag låg i sängen
när jag låg i solen
kisade mot havet
tänkte bort
och torkade stilla."

var mina favoriter. De fungerar som de är i sig själva. Inte för att de ska vara själva, men säger bara att de gör det. Jag gillade det här. Tack, Elin!
2010-06-23

  Shininkagemusha
Som en grå saga, men inte grå som i färglös utan en vardag som doftar hopplöshet. Stark bild med skön collageteknik.
2010-06-23

  Qiwi
oj stående ovationer till dig! du har ett sjukt bra flyt och hela texten bara rullar fram öve tungan när man läser den. super härligt hur du leker med orden och vänder och vrider. måste vara det absolut bästa jag läst här!
2010-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Elin Katten Lo
Elin Katten Lo VIP