Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den förgörande strävan



Låt den andas
och ta ett djupt andetag själv
glömalltannat-kärleken har aldrig överlevt

Njut av det du har
Skrik inte över det du inte har
kärleken dör så lätt i strävan efter mer

Att vara ett, men ändå två,
är Frihet
Att respektera det är Harmoni
Att njuta av det ärligt, fullt ut, är Lycka

Det är så ledsamt att se på när du kväver elden,
och utplånar dig själv för att få brinna




Övriga genrer av Virgo Cinnamon
Läst 2868 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2005-11-15 20:20



Bookmark and Share


  eelinpersson
kloka rader med mycket innebörd.
2009-10-25

  Nils Teodor VIP
Vackert och vist! Spelar på mitt hjärtas strängar.
2009-06-12

  Peppe11
Att vara ett, men ändå två, är Frihet
Att respektera det är Harmoni....
så sant och så fint...
en underbar dikt som slickar sanningen i ansiktet..
Kram P
2007-12-13

  aol
så sanna rader
2007-07-22

  Nattis83
Så oerhört gripande och vackert! Du gör det så bra /Natalie
2007-01-09

  Julia B
Oerhört bra, varje rad verkade vara genomtänk.

Underbart, jag vill läsa mer sådant :)
2006-01-23

  albatross
BRRAAA! *stående ovation*
2005-12-27

  Osram
Jag har läst denna dikt flera gånger nu..
Du har kommit något på spåret här. Meningen med livet är kärleken. Om vi människor kan ta tillvara det vi har och som du skriver nedan:

"Att vara ett, men ändå två, är Frihet
Att respektera det är Harmoni
Att njuta av det ärligt, fullt ut, är Lycka"

så kanske livet skulle fungera mycket bättre? Och kärleken.

Fast livet innehåller många skiftningar... och vi människor är ju inte perfekta på ngt sätt.
2005-11-16

  Ola Rydberg
Den här blir min superfavorit av dig den säger så otroligt mycket
gillar skarpt
( glömalltannat-kärleken har aldrig överlevt)

och
att vara ett, men ändå två är frihet
sannt och stort Malin
en lysande femma
och stående applåd !!
2005-11-15

  Propella
"Det är så ledsamt att se på när du kväver elden.
Och utplånar dig själv för att få brinna"

Du har så kristallklara formuleringar!
2005-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Virgo Cinnamon
Virgo Cinnamon