Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När vänner sviker


Inre kraft


Jag vet en väg man kan vandra
på en stig utan skärvor och grus
Där alla älskar varandra
och lyssnar på vågornas brus

En väg som är dold i mitt inre
ja, gömd bakom hatets fasad
En väg som är något mindre
men alltid den gör mig så glad

En penna ett gulnande ark
det stillar mina alla behov
För nerskrivna ord gör mig stark
när livet har satt mig på prov

När vänner till mig nu sviker
och inte håller sitt ord
Och mig börjar undviker
fast jag har dukat mitt bord

Det är då som orden blir sanna
och fyller mitt inre med kraft
När vänner inte kan stanna
de vänner jag trodde jag haft

Så en penna ett gulnande ark
det stillar mina alla behov
För nerskrivna ord gör mig stark
när livet har satt mig på prov

Där jag finner min trygghet
och svar på de frågor jag har
Och jag slipper all stygghet
och kan alltid dröja mig kvar

För ord som skrivs kan ge tröst
till min själ som har slitits itu
De förvandlas då till en röst
som läker mitt hjärta ännu

Så en penna ett gulnande ark
det stillar mina alla behov
För nerskrivna ord gör mig stark
när livet har satt mig på prov





Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Tärningen är kastad
Läst 753 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-06-26 01:11



Bookmark and Share


  aol
verkligen bra skriftat, och hög igenkänningsfaktor besvikelse finns men det inre diktarjaget skapar ändå en inre ro, bra,
2011-07-03

  Anna*
Hög igenkänningsfaktor i denna som berör och känns som en sång i natten.
2010-08-02

  Caprice! VIP
Hur väl känns inte den situationen igen...
Besvikelsen lyser igenom nästan lika stark som ilskan, den senare tycks ha fått dig att tappa ett och annat ord i några strofer, hoppas du hittar dem igen för rytmen haltar nu en smula... Och lite längre ner stämmer inte svenskan riktigt. Synd på en i övrigt bra komposition! Har du någon melodi till den? Det känns som om det finns en sådan...
2010-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Tärningen är kastad
Tärningen är kastad