Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tack Francois Villon


I vilken Ominous bjuder ett ödmjukt farväl

Horor och liljekonkavaljerer
ni dåligt mående och plågans bastarder
till er bockar och självömkare
skriver jag dessa rader
Som poet är jag blott upprorets träl
Därför bjuder jag er ett ödmjukt farväl

Gråtande flickor och föråldrade Don Juans
ni slaviskt bundna poetikbundsförvanter
ni rödvinspoeter och haikudrönare
kristna hyllningsförfattare och gamla tanter
Min form verkar ofrånkomligt vara en källa till gräl
Därför bjuder jag er ett ödmjukt farväl

Pretentiösa ordivrare och reformföraktare av rang
ni fega, trångsynta och kritiskt vaga
ni hycklare, gnällspikar och traditionalister
jag hade förväntat mig mer ordmässig aga
Men av ekonomiska och fullgoda skäl
Bjuder jag er alla ett ödmjukt farväl

Kanske ett ord, en vers, en strof
en spark, en loska, ett slag, ett hån
kanske en mening, en örfil, ett hus
till det mattgröna gräsets strån
Då jag önskar lägga världen under min häl
Bjuder jag er alla ett ödmjukt farväl



http://ordrevolution.blogspot.com






Fri vers av Ominous
Läst 244 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-06-26 09:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ominous
Ominous