Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skogsåterbäring

Förlåt det var inte meningen att kleta bläck på dig
fingeravtryck
det skulle inte in i dina porer
utan porerna i pappret
suga till sig
så det skulle ligga där och fräta
på det gamla träet
så ni kan hugga ner ny skog
så jag kan göra ny poesi
så ni kan hugga ner mer skog
så jag kan göra mer poesi

Digitaliseringen har inga fingeravtryck

Så kom och skända marken ni bor på
kom så trycker vi mer damernas värld,
se & hör, brochyrer och
greenpeace reklam
så låt toarullarna rulla
och låt mig döpa dig i bläcket
fingeravtryck
Så ni kan skövla ner mer skog
så jag kan skriva mer anti-skövlings propaganda
så ni kan hugga ner mer skog
så jag kan skriva ner mer poesi

Snart får vi digitalisera skogen




Fri vers av Viking Holmström
Läst 428 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-06-28 15:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Viking Holmström