Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MIDSOMMAR I GRYNINGEN

Midsommarljuset skälver inför gryningens varsama hand,
drömmer att få kyssa vågens väg mot strand.

Att smygande få födas ur havet när natt blir dag,
och darrande skiljas likt fågelns flyktande vingeslag

Att få spegla sig i daggdroppens fallande tår,
och fläta sina strålar i spindelväven till ett gyllene hår.

Att få dansa med nattens dimmor en sista dans,
tills de skälvande inför gryningsljuset faller i trans.

Midsommarljuset rodnar när gryningen smeker med varsam hand,
kysser leende vågens väg mot strand.




Fri vers av wildrosen
Läst 384 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-06-29 08:36



Bookmark and Share


  poetryGirl
midsommar och romantik i gryning...fint!
2011-11-04

  Maria T
Så fint du tolkar detta
magiska midsommarljus
2010-09-10

  mare VIP
Ljuvligt vacker...sparar..
2010-07-17

  Eva Langrath VIP
Sommarord som grönskar och värmer hjärtat,
2010-07-01

  Måna N. Berger
Riktigt, underbart riktigt sommarromantiskt vackert!
2010-06-29
  > Nästa text
< Föregående

wildrosen