Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
att öppna sina sinna ta emott, det är stort


NÅGON

Aspens löv dallrar
lönnens löv prasslar
vinden rufsar om i mitt hår

Någon därute
viskar mitt namn

Vem där?

Koltrastens höga toner
från granens topp
så underbart ljuvligt
i sommarnatten

Från ängen
stiger blommornas
alla dofter
mot skyn

Någon viskar mitt namn
jag hör det så tydligt

Någon vet
att jag är här

Någon håller sin hand
över mig

Jag hör lomen
där den ligger
mitt i sjön

Gräsänderna med honan först
simmar efter sjökanten
med sina ungar
lugnt och stilla

Så hör jag mitt namn igen
jag är ensam
men någon går med mig

Jag är trygg
när jag förstår

Vem som säger mitt namn
vem som går vid min sida

Det är Han
som aldrig överger
ser till mig som liten är




anits 29 juni 2010




Fri vers av anits VIP
Läst 1200 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2010-06-29 20:00



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
Mycket vacker
och väl sammanhållen
text med vackert slut
2014-11-04

  ~alruna~
den tryggheten går inte av för hackor!fint beskrivet
2011-06-25

  Alva Johnsson VIP
Den "Någon" finns
redan inom Dej.
2011-06-05

    CaLi
En förtröstansfull text, vackert diktad!
2011-04-03

  Anya VIP
Här lyckas du verkligen bra. din text lyser och ger mig rysningar. Sparas!!!
2010-12-23

  Anton the poet
bravo, kan inte säga annat än att jag är imponerad och hur snyggt du höll ihop och avslutade texten!
2010-10-26

    vilgot hellros
kanon
2010-10-14

  Rolando Furioso
Vilsna vandra vi utan en högre kraft att finna ro i.
2010-08-09

  arja savela
Poesi som jag tycker mycket om. Gulligt om mina favoriter som aspen och fåglarna
2010-08-04

  Michaela Dutius
Underbart vacker!
2010-07-01

  Susie Blomqvist Simu (poetry in motion)
Vackra rader. =)
2010-06-30

  aol
så fin trösterik text vännen
2010-06-29

  poetryGirl
så fint!
2010-06-29

  Eva Helene VIP
Den här texten är verkligen fin.
"Någon vet att jag är här", däri ligger hela tryggheten, vilket också gör att alla sinnen öppnas och man blir mottagande.
2010-06-29

  Larz Gustafsson VIP
Denne Någon känner jag.
Hans närvaro är oöverträffad.
2010-06-29
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP