Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En fri översättning och bearbetning av
Watered-Down Love av Dylan

Men brukar få vad man är ute efter
- så funkar det!




Urvattnad Kärlek . vill du ha ... och du får vad du vill ha: Urvattnad Kärlek

-

Urvattnad Kärlek

Ren Kärlek hoppas allt
tror allt, manipulerar inte
Smyger inte in till dig, lång, mörk och snygg,
fångar ditt hjärta och håller det som gisslan

Du vill inte ha Ren Kärlek
Du vill dränka Kärleken
Du vill ha Urvattnad Kärlek

Ren Kärlek kommer inte med falska påståenden
Medlar för dig istället för att skylla på dig
Bedrar dig inte, frestar dig inte till överträdelser
Beaktar inte och får dig skriva under på en falsk övertygelse

Du vill inte ha Ren Kärlek
Du vill dränka Kärleken
Du vill ha Urvattnad Kärlek

Ren Kärlek lockar dig inte vilse
hindrar dig inte, förstör inte din dag
Perverterar dig inte eller korrumperar med dumma önskningar
Den gör dig inte avundsjuk, den gör dig inte misstänksam

Du vill inte ha Ren Kärlek
Du vill dränka Kärleken
Du vill ha Urvattnad Kärlek

~

Ren Kärlek är ingen slump
Alltid i rätt tid, alltid nöjd
En evig låga som brinner helt stilla
Behöver ingen stolthet men längtar ständigt

Du vill inte ha Ren Kärlek
Du vill dränka Kärleken
Du vill ha Urvattnad Kärlek

 ~




Fri vers av lycksele
Läst 623 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2010-07-01 12:28



Bookmark and Share


  Kim VIP
Ja det kan sannerligen bli en obehaglig misstänksam handling om folk bara godtar en med alla sina fel och brister, om man inte är van!
2010-09-29

    ej medlem längre
Omänsklig utopi;)
2010-08-25

  blaite
Skitbra helt enkelt
2010-08-17

  lycksele
Jag tycker det ligger mycket i Dylans fråga, utmanning.

Vi snackar om Den perfekta kärleken
och sitter fast i romantiska föreställningar om vad som är 'rätt kärlek'.
Men på det krassa, egentliga planet,
vilken kärlek är det vi söker?

Om vi stötte på en osjälvisk Ren Kärlek, vad skulle hända?
Det skulle infinna sig en osäkerhet - det vore overkligt.
Vi skulle bli rädda!

En mer down-to-earth kärlek är bra.
Inget att va' rädd för.
Den går att begripa och är förhandlingbar, hanterbar.
Man kan ge och ta på lika villkor.

'Pure Love', Äkta Kärlek är skrämmande!

Tror det beror på att vi inte vet va' det är.
Att vi inte har den, inte känner till den.
2010-07-06

    Max Poisé
snygg i sin helhet
2010-07-06

  Larz Gustafsson VIP
Endast Jesu kärlek är 100% ren.
2010-07-01

  Suzy med punkterna
Inte bara bra utan en strålande översättning.
2010-07-01

  Catharina Edin VIP
Jag säger, att det är en bra översättning, utan att ha hört originalet!
2010-07-01
  > Nästa text
< Föregående

lycksele
lycksele