Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om den ständigt pågående kampen mellan liv och död, hopp och misströstan




Älskade, älskade

Överge mig inte

Jag klarar det inte

 

Herregud att det ska vara så svårt att inte tappa sugen

 

Denna eviga förbaskade skuld som jag ska vältra mig i

om och om igen

 

Rädd

 

För att inte duga

att göra fel

att vara fel

 

Att inte uppmuntra tillräckligt mycket

Att inte

Att bara

Att...

 

Gör mig levande igen (snygg boktitel, fast inte min)

 

Låt mig åter få stå på bergets topp och titta ut över nejden,

känna den varma vinden blåsa omkring mig och fylla mig med livslust

 

Låt mig se de ljuvliga ängsblommorna smycka marken,

dofta emot mig

Bli hela min värld i ett andlöst

ögonblick

 

Låt mig fyllas av tacksamhet över det obändiga livets märkliga skörhet,

ljuvlighet

doft och skönhet

 

Ge mig mod

att vara levande

igen

 

 




Fri vers av Sommarnattsljus
Läst 251 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-04 15:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sommarnattsljus
Sommarnattsljus